Търновски шампиони !

6

Калоян Махлянов и Станислав Недков са две имена, донесли много слава и успехи за България и Велико Търново. И докато Котоошу е познат на всички, любимец на публиката в залите за сумо, то Станислав( Стъки ) все още не е станал чак толкова известна медийна личност, макар успехите му да са забележителни. Ето малко подробности за него разкрити в интервю с Мартин Гергов.

stanislavnedkov

Роден съм през 1981 година в град Велико Търново. От 10-годишен започнах да тренирам борба свободен стил в родния ми град. По-късно се записах и в Спортното училище, където доста години тренирахме заедно с Калоян Махлянов-Котоошу, Радослав Великов (световен шампион от 2006 г.) и още доста талантливи момчета, които за съжаление вече не се състезават.

Със свободни двубои започнах да се занимавам през есента на 2005 г. Досега съм участвал в 18 мача, като съм спечелил всичките.

През декември 2008 г. бях поканен в Япония да взема участие в турнир, организиран от легендарната федерация Pancrase, където първите си мачове са изиграли легенди като Федор Емелианенко, Гегард Мусаси, Франк Шамрок, Джош Барнет, Бас Рутен и др. Мачът срещу японеца Масаюки Коно (видео от мача – на последната страница), който спечелих за 1минута и 35 секунди, бе наблюдаван от президента на Sengoku (една от най-големите федерации по ММА в света), който веднага след мача дойде лично да ме поздрави и заедно с президента на нашата федерация Бушидо г-н Камен Попов и моя треньор Георги Делчев бяхме поканени на следващия ден в централата на Sengoku, където ми бе предложен контракт.

На 2 май в Токио изиграх първия си мач в Sengoku пред близо 15 000 души. Явно ги бях стреснал доста с бързата си победа през декември и за първия ми мач в Sengoku ми пуснаха едно от големите имена в ММА – Травис Виуф, с впечатляващите 66 мача, от които 54 победи. Мачът завърши с победа за мен в 0,42 минути на третия рунд с ТКО (технически нокаут) и бе наблюдаван от моя приятел Котоошу, който дойде да ме подкрепи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: