Зодия Скорпион

“- Кошмара на онзи миг – продължи Царят –
никога, ама никога не ще забравя.
– Ще го забравиш, и още как – рече Царицата –
стига да не си го запишеш.”

Луис Карол

Под знака Скорпион са родените в периода от 24 октомври до 22 ноември и те принадлежат към водните зодии (заедно с Риби и Рак) като се намират под влияние на планетата Плутон.

Характерни черти на зодия Скорпион

Скорпионът притежава сложна и страстна натура. Силни емоции, бушуващи чувства, борби, напрежение, но и неразгадаемост за останалия свят. Скорпионът притежава уникалния талант да прониква в същността на хората и нещата с хипнотичен поглед и остър ум. Външното самообладание и невъзмутимост са само маска за страстната му същност.

Скорпионът притежава невероятна вътрешна сила и мощ, както и самостоятелност на решенията, волен дух, който не се влияе от другите. Дръзки и самоуверени същности, обичат да се налагат. Надарени са с невероятна виталност и критична нагласа към света, обичат властта.

Към трудностите и неприятностите в живота подхождат активно, с гордо вдигната глава и устременост към успех, както със сърцето, така и с разума си.

the Zodiac (28)

Особености на знака

За Скорпионите с пълна сила важи принципът “лица зад маски”. Зад дружелюбността, бърборенето, добронамереността се крие ярката индивидуалност на Скорпиона, вътрешната коравост и решителност и дори често пъти небезопасно поведение. Това не означава, че са зли, но просто не са наивни, нито мекушави, нито безобидни. Съветът ми в този случай е да останете нащрек и както казват германците “mit Vorsicht zu geniessen.” (или нещо като – “наслаждавайте се предпазливо или да се внимава при употреба”). Предполагам, че не вие убягнал фактът, че планетата Плутон управлява ядрената енергия.

Представителите на знака Скорпион са искрени и прями същества, дори понякога са болезнено откровени. Ако сте прекалено чувствителни, не е препоръчително да търсите мнението на Скорпиона, защото ще чуете жестоката и горчива истина. От друга страна, тази искреност е абсолютно положителна – ако Скорпионът ви даде дума за нещо, той ще изпълни обещанието си. Няма да ви обсипе с ласкателства и комплименти, но на мнението му може да се доверите 100%.

Многоликостта на знака

Представителите на този знак могат много да се отличават един от друг и символично попадат в три категории: Орел, Черен (или Пробождащ) Скорпион и Сив гущер. Скорпионът -орел може да се издига над земните ограничения, да бъде справедлив и мъдър като използва силата си. Пробождащият или черният Скорпион е известен с изпепеляващата си и унищожителна отмъстителна стихия. Скорпионът тип Сив Гущер насочва силата на гнева към себе си, склонен е към саморазрушение, депресивност, фиксиране върху нещастните житейски обстоятелства. Добрата новина е, че Сивият Гущер винаги може да се превърне в Орел, ако призове плутоновата си мощ, сила и воля.

scorpio

Скорпионът и заобикалящият го свят

Представителите на тази зодия са лоялни към приятелите си, предани и готови на саможертва. Нещо повече – те са способни да ценят направените към тях жестове и подаръци и щедро се отблагодаряват.

Скорпионът се интересува живо от философия, от въпросите на живота и смъртта. Единственото нещо, което не умее – е да остане безучастен към даден проблем или въпрос.

В любовта и семейство е верен и предан, покровителства по-слабите и е “строг, но справедлив” към децата си.

По отношение на амбициите си – Скорпионът за пореден път доказва силата и могъществото на желанията си. Той умее да следва съсредоточено и вярно мечтите и визиите си за бъдещето.

Скорпионът с цялата си земна и магическа харизматичност отстоява и защитава всичко, което е негова убеденост, всичко, което смята за свое.

Мъжът Скорпион

Парадоксално, но факт, Скорпионът съчетава в еднаква степен страст и разум, емоциите и интелектът го ръководят по равно в поведението му и световъзприемането му.

Зад привидната хладност и уравновесеност бушуват нагорещени и силни страсти, бих ви посъветвала да бъдете предпазливи!

Има още едно неизтощимо увлечение на Скорпиона-мъж – разкошът и изобилието, проявени в различни аспекти – любов, алкохол, храна, облекло, опиати.

Скъпи жени, имайте предвид, Скорпионът обожава любовта и няма любовна история, която да е в състояние да го извади от равновесие, да го учуди или уплаши.

По-скоро дамите могат да бъдат безкрайно объркани от непонятното държание на Скорпиона, който подобно на Рака не показва истинските си мотиви и намерения, а дори се държи по коренно противоположен на нормалния и очаквания начин на поведение.

Мъжът Скорпион е магнетичен и ужасно чаровен, обича да флиртува, но го прави само за да се наслади за пореден път на неотразимото си обаяние и влияние над жените, иначе е верен на дълбоката си духовна връзка.

Жената Скорпион

Тя е покоряваща, загадъчна, същевременно горда, самоуверена и магнетично привлекателна. Не случайно мъжете я смятат за фатална и опасна. Онова, което със сигурност тя не може да бъде – безпристрастна, безучастна и вяла. Всяко нещо, до което се докосва, Жената Скорпион или превъзнася или отхвърля гневно.

Всички жени от тази зодия (както и мъжете) са много взискателни при избора на приятел и партньор.

Никакъв шанс нямат при жената Скорпион слабоволевите, мекушавите, невзрачните и не достатъчно интелигентните.

Подобно на мъжа Скорпион обича властта и да се налага. Но онова, което не може да търпи, е някой да се разпорежда с желанията й.

Горди, справедливи, непокорни и свободни в решенията си, страстни и много чаровни са жените – представителки на зодия Скорпион.

Най-важното условие, за да се харесате на тази жена е – да бъдете по-силен от нея. Ако не можете, по-добре се опитайте да я забравите, ако можете, разбира се.

SCORPIO1

Известни личности, родени под знака на Скорпиона

Били Греъм,Вивиан Лий, Грейс Кели, Джим Бишъп, Джонас Салк, Джони Карсън, Джордж Елиът, Дъглас Макартър, Индира Ганди, Катрин Хепбърн, Мадам Кюри, Майк Никълс, Мари Дреслер, Мариан Муър, Мария Антоанета, Мартин Лутър, Принц Чарлс, Йозеф Гьобелс, Фридрих Шилер, Фьодор Достоевски, Николо Паганини, Жорж Бизе, Емерих Калман, Винченцо Белини, Огюст Роден, Ален Делон, Пабло Пикасо, Андре Жид, Уве Зелер, Ричард Бъртън, Робърт Кенеди, РИчард Бърд, Теодор Рузвелт, Хети Грийн, Шарл дьо Гол.

scorpio_by_wulfmune

 

7 коментара за “Зодия Скорпион”

 1. Iva Says:

  Хахххх познавам една скорпионка, която е невероятна романтичка и наивница, (противно на написаното по горе за скорпионите) …. абе с една дума глупачка 😉 и въпреки, че прекрасно усеща фалша в поведението на хората продължава да допуска една и съща грешка…..чудя и се 🙂

  • мария Says:

   да,бе,да! скорпионка-наивница! не,по-скоро и изнася да играе тази игра,защото са садисти и мазохисти едновременно!!! не случайно всички ви мразят.създавате ненормални и извратени отношения с останалите и никой не се чувства добре във ваше присъствие !

 2. Ani Says:

  Аз съм Скорпион и съм доста запозната с човешката психология.Знам много добре на кой,за какво и до колко мога да имам доверие.Пълно на никой,дори на себе си нямам!Но има хора,които от пръв поглед мога да преценя,че мога да им се доверя/разбира се донякъде/.
  До миналият коментар-аз също обичам да се правя на наивна и глупава,когато имам интерес.И не ми дреме даже какво ще си кажат хората,стига да имам изгода от това,а пък нека им изглеждам наивна.
  А относно допускането на грешки- най-известната Скорпионска реплика е НЕ МОЖАХ ДА СЕ СДЪРЖА!Просто знаем,че е грешно,но го правим водени от силните си страсти.

  • Диди Says:

   НЕ МОЖАХ ДА СЕ СДЪРЖА хахахаха точноо ( и аз съм Скорпион ) колко е вярна тази реплика ;д

   • мария Says:

    абе,пълни отврати сте,особено жените! способни на най-низки страсти и постъпки,на всякакви подлости и инсинуации! най-добре е нормалните хора да стоят далеч от вас!!!

 3. zelenooka Says:

  приетеят ми ескорпион и е много умен и страстен.аз сьм рак..и двамата сме взриоопасна комбинация 😀 xaxaxa..ив двама ни бошуват много силни страсти,но благодарение на него,вече съм сдържана,самоуверена и мога да прикривам емоциите си.това неможах и сама дори да го постигна,но той ме научи.той ме научи и да съм самостоятелна …и винаги като тръгна да правя някоя глупост или щуротия си повтарям думите му “бъди умна“ ;d и спирам с глупостите. ;d много ми повлия най-вече на психиката,което е много добре.мъжете скорпиони са изключително умни и интелигентни и умеят да обсебват подсъзнанието ви,пазете се от тях и бъдете изключително умни….защото и те са страшно умни.и ако допуснете грешкa,изневерите или излъжете най-вече…няма неачин мъжът скорпион да не разбере,бъдете сигурна,че той ви следи ,подслушва…и знае всяко ваше действие.

 4. zelenooka Says:

  Мария,това,което каза няма доза истина!
  Аз пое,незнам защо..можеби,защото съм РАК..се чувствам най-добре,весело и защитена в компанията на СКОРПИОНА!
  НАЛИ това казвам..приятелят ми е скорпион…и при него се чувствам изключително добре ,защитена и мога да говоря за абсолютно всичко с него,а и като цяло със скорпионите попринцип.Те ,никога не са били наивни и глупави…те са най-умните,ако изглеждат така..те го правят за изгода или ,защото така им изнася.Аз всичко мога да си споделя само със моят приятел,на него му има пълно доверие,повече от на майка ми…дори повече от на себе си,а за да имам аз доверие на някого на 100% значи,че той наистина го е заслужил.Аз на себе си нямам такова доверие,колкото на него.Съмнявам се и в сянката си…дето има една поговоркa,но в него не се съмнявам нито 1%.А,a3 съм изключително мнителна личност и моят девиз на зодията ми е “аз се съмнявам“,което си е така попринцип.Разбирам се и с овните,предишният ми беше овен,но със скорпионите най-много.От мен знайте следното..на скорионите можете да се доверетие повече дори от колкото на самите себе си.И когато скорпиона ви се кара или критикува..знайте винаги,че то е за ваше добро.Те са и най-добрите приятели.Най-истинските приятели са скорпионите.На него или нея можете да разчитате по всяко време и за всичко.А за приятелите си,близките си и семейството си са готови на абсолютно всичко дори това за тях да е в техен общърб и с риск за тях.С тях можете да споделите и най-голямата си болка,бъдете сигурни,че скорпиона ще отнесе тайната ви в гроба.Те са и един вид медиуми.С тях постъпвайте,говорете и се дръжте много деликтно и внимателно,защото са и много обидЧиви,а скорпиона разсърдили се .не забравя никога и винаги ще ви отмъсти.Най-големият удар за ваc,ще е скорпиона да ви се разсърди..най–голямото му отмъщение ще бъде да спре да ви говори,от което най-боли.И знайте,че изневяра прощават,ако им я признаете,но лъжата НИКОГА! с тях бъдете честни и почтенни.Да не ви минава дори през ума да ги лъжете…веднага ще ви разкрият .Пазете се и от острият им ум.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: