Паркинги и гаражи…или окото на Spider-man !

Девизът на Франция е „Свобода,Равенство,Братство“ . Българското допълнение  е „Някои са по-равни“.

Така де… Много е гадно да чувстваш как ти уж си равен с всички , ама има такива, дето са по-равни от нас. Даааа, тежко психологично  наследство, с елементи на доживотна обремененост… То е ясно , че не сме еднакви , но нали уж за пред закона сме такива в прегрешенията си … Наивно,нали?

В последно време мерките, които се предприемат срещу нарушителите на Закона за движение по пътищата, стават все по-строги. Правилно според мен. Похвално дори.  НО !!! Както винаги има едно „но“… Т.н.“органи на реда“ не си дават една елементарна сметка , къде е големият проблем. Това е подборния, удобен, нашенски принцип на „Махалото на слънчогледа“. Най-голямата пробойна в системата за контрол по пътищата – този може да спрем , а този не трябва… И съответно произтичащото от това озлобление от равните към по-равните… И към „органите“…

Стига философии и да си дойдем на думата!

С уж общинската фирма „Паркинги и гаражи“ във В.Търново  ситуацията е същата. Хиляди пъти(честно) съм свидетел как се избират коли за „репатриране“.

Онзи ден обаче, съвсем случайно, успях да „хвана“ много показателен пример. Приближавам към градската поликлиника, където по презумпция е невъзможно да се паркира, и … оооооо…ЧУДО!!!(не , няма свободно място) Един готин, черен,новичък Мерцедес с еднакви цифрички(естествено) на номера е спрял точно в разрез с всякакви маркировки и знаци. Дето се вика „Всички наопаки, тоя – на терсене“ !

Който не вярва – ето факти :

И за да е пълна картинката , точно в този момент  в другия край на улицата(еднопосочна)  видях  озъбения „Паяк“, търсещ новата си жертва…“ Ехе, сега ще го метне тоя и айдеее на паркинга до ТЕЦ-а“ – си викам невярващо.

И колко съм бил прав ,че да не си вярвам !

Отминава ! Паяка мина по тясната, еднопосочна,претъпкана уличка бавно,дразнещо,търсещо… Явно обаче , точно в тия 20-30 метра тримата служители са отдавали почест с „глави-надесно“, та не видяха лимузината „отлево“. Не са го видяли просто ! Или не е трябвало да го видят ! Това е да си по-равен !!!

И за да няма тенденциозност в мненията, ето и фактите малко по-късно на около 40м. по-нагоре  по същата улица и същия „Паяк“(той си е само един в Търново де)… Е, колата е друга. Жигулка…

Дерзайте равни,по-равни и най-равни!


Един коментар за “Паркинги и гаражи…или окото на Spider-man !”

  1. […] е рентабилно за Общината съществуването на паяка, може да видим от следните […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: