Екстремно забавление

В духа на Олимпиадата и след стопяването на поредния сняг открих най-новата зимно-пролетна , може би и целогодишна екстремно-адреналинова дисциплина – качване и слизане на стълби в Балканската столица на културата и туризма за 2010г. – Велико Търново. От десетилетия е известен лафа, че в Търново има три посоки : нагоре, надолу и по стълбите. Доскоро се плачехме от състоянието на улиците, за които все се усвояваха някакви пари, все са в ремонти и все  издържаха 2-3 години максимум. Те и сега са си така. Но в последно време и третата посока е в отчайващ вид.

Това е т.н. ул.“Мургаш“, свързваща улиците „Зеленка“ и „Панорамна“. Едва ли някой предполага, че тази малка, но важна отсечка си има дори  име.  Тези стълбички са част от най-прекия маршрут за пешеходна връзка между центъра и кв.“Картала“. В последно време са абсолютно изоставени и занемарени.

Човек и без да е футболист може съвсем спокойно „да си падне за дузпа“ и то с такива финес и  лекота , че дори артистите от Драматичния състав , биха завидяли на актьорското майсторство на нещастно пострадалия.

От неособено богатия ми , но горчив опит в отношенията с Общинската администрация знам , че пари няма и че има по-важни неща.  Може и така да е , но едва ли. Като завъртят с тия думи всеки данъкоплатец и му посочат изхода, то май никой не знае кои са тия по-важните неща!

Затова си мисля, че вместо разни жалби, трябва да им организирам(на кмета,общинските съветници,ресорните отдели) едно екстремно състезание за изкачване и слизане по ул.“Мургаш“. Победителите ще се определят например по следните параметри: за мъжете – най-малко изречени ругатни в търсенето на здрави плочки по трасето, най-бързо нормализиране на кръвното налягане след пропадане или подхлъзване , а за дамите – най-здрави токчета и опит за усмивка (пък била тя и ехидна) на финала. За награда – постна пица, естествено!

Уважаеми д-р Рашев, скъпи съветници, отговорници, заповядайте заедно с вашите нежни половинки, да докажем, че олимпийският дух е в нас!

Да дадем пример за възможностите на града ни за развитие на екстремен туризъм!

Да дадем тласък на българската икономика с поставянето в района на табела с адреса на най-близкия обущар!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: