Топ 10 на колежите в САЩ за 2010

Акредитираните учебни заведения в САЩ са над 6600. Около 10% от тях попадат в своеобразна класация на най-елитните според определени критерии.

Списъкът на малко над 600 обучаващи за бакалавърска степен колежи и университети е съставен възоснова на качеството на получаваното образование, придобитите знания и опит, върхови постижения в различни области, степен на последваща професионална реализация и не на последно място и способността за покриване на потребностите на учащите.

Williams College

Тази година челното място заема скромният „Уилямс Колидж“, след като миналата беше четвърти , а през 2008 – пети. Особено впечатление прави фактът, че при малко над 2000 колежани (което е доста маломерно за стандартите в Америка), съотношението на учащи към преподаватели е 7 към 1.  Това създава една наистина уникална атмосфера, с усещането за почти  индивидуална програма за обучение, с възможности за близък, личен контакт  с всеки лектор, поглед към развитието и експириънса на всеки един.

Princeton University

Миналогодишният победител – Военна академия „Уест Пойнт“ сега е на четвъртото място. Като цяло училищата с военен профил се представят традиционно добре – академията на ВВС е под номер 11, а Военно-морската е 29-та.  Известните в цял свят Принстън, Станфорд, Харвард, Йейл са съответно  втори, шести, осми и десети.  Топ10 се допълва още от Амхърст Колидж (трети), Масачузетския технологичен институт (пети) и Клермонт Маккена (девети).

Harvard University

America’s Top 10 Colleges :

1.  Williams College
2.  Princeton University

3.  Amherst College

4.  United States Military Academy

5.  Massachusetts Institute of Technology

6.  Stanford University

7.  Swarthmore College

8.  Harvard University

9.  Claremont McKenna

10. Yale University

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: