Конкурс за рисунка

Ако ти си ученик или пък си вече доста над тази възраст, но пък имаш бакуганизиран син или хана-монтанизирана щерка, или  племенник или просто приятел  –  ето една възможност  да покажеш(или твоите приятели)  уменията си по изобразително изкуство.  Много е лесно и ще ти достави удоволствие. Ето какви са условията за участие в конкурс по проект „Бъдещето е ваше – да се запознаем с нашите съседи”:
1.Да си ученик от 1-ви до 12-ти клас.
2.Твоето училище да е в селище от следните административни области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич.
3.Да изпратиш твоя авторска графична творба (живопис или рисунка) на тема „Утрешна Европа”.
4. Творбата ти да е с максимални размери  50см./70см. , опакована в плик, без рамка, с четливо написано на обратната страна – име, адрес по местожителство, класа и училището , в което учиш.
5. В допълнителен отделен плик – всички необходими данни за контакт.

Творбата си изпрати до 15 май 2011г. (важи пощенското клеймо) на адрес:
гр. Велико Търново 5000
ул. „Бачо Киро” No 9, вх.А, пк 1
Сдружение „Сцена на вековете”

Паралелно творби ще изпращат и връстниците ти от областите Oлт, Долж, Meхединци, Teлеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца  от Румъния.
Организаторите от Сдружение „Инициатива за междуобщностно сътрудничество и развитие”(ИМСР) от гр.Слатина, Румъния и  Сдружение „Сцена на вековете” от гр. Велико Търново – България, ще изберат най-ценните три творби, които ще получат награди.  Журито ще е съставено от млади утвърдени художници и представители от страна на организаторите. В избирането на отличниците, оценяващите ще имат предвид оригиналността на идеята, отразяването на тематиката на изложбата, сила на изразяването и вида на творбите.


Проектът акцентира върху творческите заложби  като източник за междукултурен и междуетнически диалог, с призив за социална интеграция и толерантност. Мероприятията, предвидени да се проведат, ще представляват доказателство, че въпреки различните езици, изкуството  може да обедини на едно място младите хора от различни краища на света. По-конкретно, проектът си поставя за цел да стимулира творчеството на младежите от седем окръга на Румъния (Oлт, Долж, Meхединци, Teлеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца) и девет области в България (Видин, Moнтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра и Добрич), като е съсредоточен върху визията на младите хора за бъдещето на Европа. Проектът си поставя за цел  не само  да стимулира талантливите млади хора, но  и  да  им предостави  пряка  възможност  за промотиране на техните творби и таланти.

Проектът „The Future is yours – let’s meet our neighbors”(„Бъдещето е вашe – да се запознаем с нашите съседи“) се състои в организирането на изложби, включващи графични творби на младежите с  умения в областта на изобразителното изкуство, на тема «Утрешна Европа», c нейните идеали и проблеми. Изложбите ще бъдат организирани през периода 1 юни – 31 юли 2011г., последователно в Слатина (Румъния), Плевен (България), Констанца (Румъния) и Велико Търново (България). На тържественото откриване ще присъстват изявени личности от  арт-средите на Румъния и България.
Едновременно с провеждането на поредицата изложби, най-ценните участващи творби ще бъдат включени в напечатан каталог и DVD, а за призовата тройка –  награди!

Побързай и УСПЕХ !

6 коментара за “Конкурс за рисунка”

 1. […] сте забравили за конкурса нали?! Остават само  15 дни до крайния срок за […]

 2. РАДИМИР Says:

  Здравейте! Аз съм на 7 години и септември ще бъда в първи клас. Може ли да участвам и аз със своя рисунка?

  • Здравей, Ради! Формално още не си ученик, но мисля , че няма да има проблем от страна на организаторите за това, така че изпрати своя рисунка като спазваш условията и срока! Успех!

 3. Камелия Says:

  Здравейте!Много ми хареса конкурса и с радост ще участвам.Искам да попитам относно изработването на рисунката-трябва ли да бъде рисувана с компютърна програма и да се разпечата или изработена с цветни материари?

  • Здравей, Камелия! Радвам се , че ще участваш. Рисунката трябва да е твоя – нарисувана лично от теб, а не на компютър или с програма. Това е и хубавото – можеш спокойно да се изявиш със собствена идея, авторски стил и избор на материали. Така че – хващай четката и успех 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: