А-а-ааа, можело значи (продължението на геноцид с усмивка)

Неочаквано дори за скептик като мен се развиха нещата, за които писах в предходния пост. Явно страхът от медиите е огромен, ама може ли за всяка чиновническа недомислица да търсиш за помощ вестници, сайтове, „Господари на ефира“ и т.н. Жалко е дори да си го мисля. Но като те правят на маймуна, няма как…

Дали благодарение на публикацията във вестник „Борба“ или е просто съвпадение с нечия административна прозорливост(едва ли е второто), факт е , че срокът за презаверка на здравните книжки тихомълком бил удължен. Победа за пациента! Малка, нищожна, но важна победа. Малко звучи като на война, но когато от това зависят здравето и живота ти и съдбите на хиляди като теб – то си е война! Е, за НЗОК е само статистика!

Ще публикувам и благодарственото писмо от Дянко Петров до „Борба“ , защото мисля, че е важно и трябва да се знае. Правата трябва да си ги търсим, защитаваме и ако се налага – да се борим за тях!

Ааа, значи можело!

Уважаема редакция!
В брой 144 от четвъртък публикувахте моето писмо, в което разказвах как Здравната каса задължава пациентите да си презаверяват рецептурните книжки и в същото време пуска в отпуск служителите си по филиалите; как единствената служителка във В.Търново не може да се справи с многото книжки, които и се донасят от цялата област за презаверка. И резултатът не закъсня! Още на другия ден – в петък минах през аптеката и ми казаха, че вече мога да си получа инсулина– срокът за презаверка на рецептурните книжки бил удължен до 1 септември. Ааа, значи можело! Ама трябва някой да седне и да понапише това-онова. Българинът не протестира, затова го тъпчат разни смахнати чиновници! Тук би трябвало да благодаря на Здравната каса за проявената милост и разбиране към проблемите на нещастните пациенти, но няма да го направя. Уважаеми колеги по съдба, не бързайте да се радвате! Уверявам ви, че утре те ще измислят друга
глупост, защото в НЗОК явно има хора, на които се плаща всеки ден да сътворяват все нови и нови изисквания, с които да усложняват и все-повече да бюрократизират системата.
Искам да благодаря на в.”Борба”! Има два вида вестници – вестници които стават еднствено за амбалажна хартия и такива, от които има реална полза. Вие сте от втория вид! С това, че ми дадохте възможност да споделя един не само мой проблем, вие всъщност помогнахте на стотици болни хора, като им спестихте пътуванията до В.Търново, висенето по опашки, изгубеното време и изхабените нерви. Благодаря ви още веднъж! Бъдете живи и здрави и все така твърди наши съюзници в борбата с бюрокрацията!

Ваш: Д.Петров

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: