Конкурс за рисунка – вижте и наградите

Не сте забравили за конкурса нали?! Остават само  15 дни до крайния срок за получаване на вашите  творби, скъпи  млади автори. Възможност да се включат в нашия конкурс имат всички ученици от областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Добрич и Силистра.

        Проектът „The Future is yourslets meet our neighbors” се състои в организирането на изложби, включващи графични творби на младежите с  умения в областта на изобразителното изкуство, на тема «Утрешна Европа», c нейните идеали и проблеми. Изложбите ще бъдат организирани през периода 1 юни – 31 юли 2011г., последователно в Слатина (Румъния), Плевен (България), Констанца (Румъния) и Велико Търново (България). На тържественото откриване ще присъстват изявени личности от  арт-средите на Румъния и България.

       С оглед организиране на подбора, всеки от вас – кандидат за участие  в това мероприятие, е необходимо да  изпрати уникална графична творба (живопис или рисунка), на хартиен носител, на адрес:

 гр.Велико Търново 5000

 ул. „Бачо Киро” No 9, вх.А, пк 1

 Сдружение „Сцена на вековете”

         до 15 май 2011г., (важи пощенското клеймо).

Творбите трябва да  са  с размери от максимум 50 cм. / 70 cм. и да бъдат опаковани в плик (индивидуално) и без рамки. Oрганизаторите на мероприятието поемат отговорността за тяхното изложение и подреждане в рамките на изложбеното пространство, както и с превоза от едно място на друго.

Кандидатите да  напишат четливо на обратната страна на творбата името, адреса по местожителство, класа и училището, където учат. Също така, в пратката да добавят, в отделен плик, всички необходими данни за контакт.

Журито ще е съставено от млади утвърдени художници и представители от страна на организаторите. В избирането на отличниците, оценяващите ще имат предвид оригиналността на идеята, отразяването на тематиката на изложбата, сила на изразяването и вида на творбите. Организаторите ще изберат най-ценните три творби, които ще получат награди:

Първа награда – лаптоп

Втора награда – цифров фотоапарат

Трета  награда – мултифункционален принтер


Едновременно с провеждането на поредицата изложби, най-ценните участващи творби ще бъдат включени в напечатан каталог и DVD.

Успех и не забравяйте – до 15 май 2011г.!

6 коментара to “Конкурс за рисунка – вижте и наградите”

  1. Ivelina Says:

    Здравейте, имам въпрос. Участвах в съответния конкурс, изпратих всичко точно както трябва заедно със всички възможни контакти. Рисунката ми е на сайта на конкурса – http://www.art-robg.eu/news.php .
    Последната публикация на въпросния сайт е, че първата изложба ще е в Констанца на 24 юни. И нищо повече.
    Вече е април и предполагам конкурса е завършил. Има ли някакъв друг сайт или блог, където може да се провери евентуално кои са победителите или дали изобщо са излъчени такива?
    В целия гугъл не успях да открия нищо по темата – самото мото на конкурса е адски дълго а и почти няма информация за това как се движи. Можете ли да ми помогнете с нещо?

  2. Ivelina Says:

    Oх, Август, извинявам се.

  3. Здравей, Ивелина!
    Творбите на всички участвали са заведени в регистър по реда на получаването им. Поради големия интерес в изложбите участваха не 100, а 130 рисунки. Изложбите бяха първо в Румъния – в градовете Констанца и Слатина, в края на юни – в Плевен и последната – първата седмица на август – във Велико Търново. Изложбите се радваха на голям успех. Предстои да бъдат публикувани на сайта и да бъде създаден каталог с тях. Тъй-като самият проект приключва в края на август, то и обявяването на призирането ще бъде след този срок! Стискам палци 🙂

  4. Ivelina Says:

    Благодаря за бързия отговор, точно от тази информация се нуждаех! 🙂

  5. Ivelina Says:

    Здравейте!
    Има ли ги някъде имената на победителите? Изобщо излъчени ли са – вече е Октомври. На сайта най-накрая е направено подобрение – въведени са и останалите дати на изложбите, но нищо за победителите…

  6. Здравей, Ивелина!
    Извинявам се за късния отговор. За съжаление и аз нямам информация за премираните участници. Мисля, че ще има официален анонс за това на сайта. Видях, че там има галерия с всички рисунки. Моят съвет е да пишеш направо на посочения там мейл.

Вашият коментар